The theater gastronomy. - O teatro da gastronomia.


Watching shows and eating are two activities that match well. Is not so much that today we walk together in the halls of the nobility, stadiums and venues. The owners of the complex cuisine Plataea Madrid, the Spanish capital, transformed this relationship into architecture. Reform from EUR 60 million to convert the former nightclub and cinema Carlos III in a temple of foodies. The space brings together two dozen restaurants, bars, food shops selected and even a florist. Ramón Freixa, awarded two stars in the Michelin Guide, opens Arriba, a space on the first floor with footprint bistro. Alejandro Montes runs the candy store Mamá Framboise. Other highlights are the five institutions led by the trio of chefs Marcos Morán, Paco Roncero and Pepe Solla, recognized with national awards in Spain. There are still houses devoted to Italian, Japanese, Mexican and Peruvian cuisines. And no shortage of space for cookery shows, live music and performances by dancers of flying. The architect Lázaro Rosa-Violan decorated space, able to accommodate 1,200 people. Warm light and red curtains allude to the building's past as street theater. Vertical wooden columns bring lightness and dynamism to the space. And the galleries allow you to see and be seen - shared calling for years for theater and good restaurants.




Assistir espetáculos e comer são duas atividades que combinam bem. Tanto que não é de hoje que andam juntas em salões da nobreza, estádios e casas de shows. Os proprietários do complexo de culinária Platea Madrid, na capital espanhola, transformaram essa relação em arquitetura. Uma reforma de 60 milhões de euros converteu a antiga discoteca e cinema Carlos III em um templo dos foodiesO espaço reúne duas dezenas de restaurantes, bares, lojas de alimentos selecionados e até uma floricultura. Ramón Freixa, premiado com duas estrelas no Guia Michelin, abre o Arriba, um espaço no primeiro piso com pegada de bistrô. Alejandro Montes dirige a doceria Mamá Framboise. Outros destaques são os cinco estabelecimentos comandados pelo trio de chefs Marcos Morán, Paco Roncero e Pepe Solla, reconhecidos com prêmios nacionais na Espanha. Há ainda casas dedicadas às cozinhas italiana, japonesa, mexicana e peruana. E não falta espaço para shows de culinária, música ao vivo e até apresentações de dançarinas voadoras. O arquiteto Lázaro Rosa-Violán decorou o espaço, capaz de abrigar 1.200 pessoas. Luz quente e cortinas vermelhas fazem menção ao passado do edifício como cinema de rua. Colunas verticais de madeira trazem leveza e dinamismo ao espaço. E as galerias permitem ver e ser visto – vocação compartilhada há anos por casas de espetáculos e bons restaurantes.


















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